Saturday, April 25, 2009

HAKIKAT SEBENAR KEHIDUPAN...

Assalamu’alaikum warahmatullahi ta’ala wabarakatuh.

Apa yang saya kumpulkan adalah utamanya untuk memperingati diri saya sendiri kerana banyak yang saya nukilkan belum dapat saya amalkan, jadi mudah-mudahan dengan membaca berkali-kali lagi dan lagi Allah akan buka pintu hati saya untuk mengamalkannya dan menjadikan ia sebati dengan hidup saya.
Jika anda dapat ambil iktibar bersama, Alhamdulillah itu sesuatu yang baik…

Saya bukan ustaz atau orang alim, dan tidak layak mengajar ilmu kepada anda semua. Apa yang saya kumpulkan adalan himpunan nasihat dari orang-orang alim dan sekadar berkongsi bersama.
Apa yang baik boleh anda jadikan iktibar, jika ada salah-silap saya minta ampun dari Allah s.w.t dan bermohon kepadaNya supaya keburukan dari nukilan saya tidak menyebabkan seseorang menjadi semakin jauh dariNya.
Dan saya memohon juga kepadaNya agar saya tidak tergolong dalam mereka yang tidak beramal dengan apa yang diketahui di akhirat kelak...

Kehidupan di dunia
Nikmat-nikmat Allah
Iman
Sunnah
Solat
Ilmu
Hubungan dengan Allah
Memuliakan sesama saudara islam yang lain
Niat yang betul dalam segala perbuatan
Usaha Nabi
Menyelesaikan masalah dengan perantaraan amal
Peranan kaum wanita

1 comment:

 1. Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

  (a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
  (b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
  (c) Jom Kenali Dr Maza & Co
  (d) Ahlul Bait Yang Dicerca
  (e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
  (f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
  (g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

  FAKEH KHALIFAH SAKA

  ReplyDelete